Šok! Udario kontrolora, odmah je suspendovan!
Napao čoveka, odmah je suspendovan, Foto: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

Neverovatno

Šok! Udario kontrolora, odmah je suspendovan!

Skandal

Objavljeno:

Krajnje nesvakidašnja situacija desila se u Nemačkoj, gde je centar berlinske Albe Kalifa Kumađe dobio suspenziju na tri utakmice zbog udaranja antidoping istražitelja.

Situacija se odigrala u meču Kupa Nemačke između Albe i Krailšems Mernilsa, koju je evroligaški tim dobio sa pola koša razlike – 75:74.

Tokom tog susreta 221 centimetar visoki Kumađe je optužen da je udario antidoping kontrolora, ali u krajnje bizarnoj situaciji.

Kalifa Kumađe
Kalifa Kumađefoto: starsport

Nju je nemačkim medijima opisao direktor Albe Marko Baldi.

- Čovek je imao akreditaciju sa Krailšems logom oko vrata. Nismo ni znali ko je on. On je pokušao da se probije u krug igrača tokom govora našeg trenera na tajm-autu, čak i gurao neke igrače u stranu. Morate to da zamislite. Naši igrači su ga izgurali izvan kruga. Kontrolor zatim ponovo oko kruga, želi da se vrati. Jedan igrač ga gura da ga udalji, a onda mu je Kalifa pokazao pokretom da ode odatle. Zatim ga je udario po potiljku -rekao je Baldi.

Incident se dogodio zbog novog pravila koji dozvoljavaju antidoping kontrolorima da prijave koji igrači će biti testirani posle utakmice.

Po novom pravilu, to se sada čini između treće i četvrte četvrtine, umesto uobičajene prakse da se to saopštava po završetku meča.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.